Η ινουλίνη είναι μια φυσικά εμφανιζόμενη πολυσακχαρίτης, που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον άνθρωπο, γι' αυτό και λειτουργεί ως διαιτητική ίνα. Εμφανίζεται στις ρίζες και τους βολβούς ορισμένων φυτών (ραδίκι, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, αγκινάρα, κολλιτσίδα, κρεμμύδι, σκόρδο, μπανάνες). Συνήθως εξάγεται από το ραδίκι. Η ινουλίνη χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμίδες και ήπια γλυκύτητα. Δεδομένου ότι είναι 10 φορές λιγότερο γλυκιά από τη ζάχαρη, συνήθως δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο. Η ινουλίνη χρησιμοποιείται ως γέλη, παχύνεται και σταθεροποιεί τις ουσίες. Η ινουλίνη που προστίθεται στα τρόφιμα μειώνει τις θερμίδες, καταστέλλει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού. Χάρη σε αυτό, βελτιώνει τον έλεγχο της ποσότητας των καταναλωθέντων τροφίμων. Λειτουργεί σε άτομα με δίαιτες αδυνατίσματος. Η ινουλίνη δρα ως πρεβιοτικό, διεγείρει την ανάπτυξη φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας και έχει θετική επίδραση στην υγεία.
Ο μονοκαλσιούχος φωσφορικός άλας παράγεται από την αντίδραση του φωσφορικού οξέος και του ανθρακικού ασβεστίου. Ως δομικό στοιχείο των οστών, ο φώσφορος συμμετέχει σε πολλές σημαντικές βιοχημικές μετατροπές.
Ο μονοκαλσιούχος φωσφορικός άλας 25 κιλών εμφανίζεται με τη μορφή ρευστής σκόνης ή μικρών κόκκων λευκού ή γκρίζου χρώματος. Είναι εύκολος στην ανάμειξη με άλλες πρώτες ύλες. Το προϊόν είναι υπεύθυνο για την καλή ανάπτυξη των οστών και των ιστών, τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος, καθώς και για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανοσοποιητικής δύναμης.